lodowate dłonie i stopy-objawy

Mój serwis - Przyladek wiecznego szczescia

Temat: niska temperatura
... w czasie południowej drzemki. Oczywiście gdy temperatura spada mała spoci sie jak mysz,a po wstaniu z łówżka ma objawy rośnięcia temaperatury - a więc lodowate dłonie i stopy, nie mogę jej...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,89531283,89531283,niska_temperatura.html



Temat: Czy są tu osoby które się mocno czerwienią?
hm....ja też się mocno czerwienię, szczerze mówiąc nie wierzę, że kiedykolwiek mi to minie...używałam Sensibio, Flos- lek, Eris, Iwostin..i nic. Mam też lodowate dłonie i stopy, wiele razy pytałam lekarzy dlaczego tak się dzieje, usłyszałam "zimne ręce, gorące serce" bez komentarza :| może ta kruchość naczyń ma jakiś związek z wadliwym krążeniem? bo ww. objawy na to wskazują... acha i jescze pytanie-...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,211,57380044,57380044,Czy_sa_tu_osoby_ktore_sie_mocno_czerwienia_.html


Temat: czy drętwieją wam ręce w nocy?
Atteno76 czy moglabys napisac mi cos wiecej na temat tego tocznia, jakie mialas objawy? Gdzie robi sie na to badania i do jakiego lekarza powinnam sie udac??? Ja czesto mam lodowate dlonie i stopy i nos do tego budze sie cala obolala i jakby spuchnieta ciagle jestem zmeczona i oprocz tego mam jeszcze inne dolegliwosci Czy w morfologi krwi mialas jakies zmiany?...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,27845505,27845505,czy_dretwieja_wam_rece_w_nocy_.html


Temat: Mam być spokojna-moja historia
który ustąpił już dawno, jestem bardziej wrażliwa na zimno, mam mniej sił, lodowato zimne stopy, dłonie-to norma. Zmiany obserwuję na debecylinie (2.400 000), doxy (400 mg), tini (cyklicznie co 15 dni), ... wyżej-chinolony. Ponoć bartonella nie daje herxów, ale może to jakieś pokłady nieruszonej wcześniej boreliozy...? Rok temu debecylina bez abx na koinfekcje nie dawała takich objawów Pomimo tego, że czuję się nieciekawie,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,59940115,59940115,Mam_byc_spokojna_moja_historia.html


Temat: goraca skóra a mi zimno, dlaczego?
ja mam hashimoto i dłonie i stopy mam lodowate a skore gorąco i mam podwyższona temperaturę podobnie jak u ciebie 37,2 z tym ze u mnie nie jest to normalna temperatura tylko stan podgorączkowy z którym mecze sie sie od dłuższego czasu .Lekarz powiedział ze podwyższona temperatura może być bo to stan zapalny tarczycy. Zimne stopy i dłonie to tez jeden z objawów chorej tarczycy. Kiedy ostatnio badałaś hormony?? Napisz jeszcze jak u ciebie z wagą i ciśnieniem?? bo ta brązowa skora może wskazywać na problemy z nerkami. Czy pojawiają ci sie jakieś...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,73679064,73679064,goraca_skora_a_mi_zimno_dlaczego_.html


Temat: stan podgoraczkowy o nieustalonej przyczynie
stopy lodowate,o dziwo hormony tarczycy w normie ,blizej dolnej granicy,a sama tarczyca w usg mala bardzo, ob tez niskie,co z tym robic bo lekarz mowi ze taka moja natura skoro bad,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,74336946,74336946,stan_podgoraczkowy_o_nieustalonej_przyczynie.html


Temat: Niedoczynnosc z jednym platem tarczycy ?
Niedoczynnosc z jednym platem tarczycy ? Witam, Powedrowalam do lekarza z powodu zlego samopoczucia i naglego przyrostu wagi, pomimo utrzymywania diety niskoweglowodanowej od kilku lat. Inne objawy, ktore mnie zaniepokoily: lodowate stopy i dlonie, ogolne uczucie zimna (wieczorem opatulam sie czym sie da), bezsennosc (puste noce wrecz), ciezka praca serca, slaby nastroj, kilka omdlen w przec. 12 mcy, temperatura pon. 36C. Wiedzialam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,76145532,76145532,Niedoczynnosc_z_jednym_platem_tarczycy_.html


Temat: Czy mój problem dotyczy tarczycy? Proszę o rade!
uczucie dławienia, podduszania (zwłaszcza gdy podnoszę głowę do góry), raz dokucza to mocniej, innym razem przechodzi. Poczytałam o chorobach tarczycy i pasują mi także inne objawy (niesamowicie sucha skóra - ręce, dłonie, nogi, zaparcia, bóle stawów, nerwowość, ciągłe zmęczenie, lodowate stopy, bardzo niskie ciśnienie - zresztą te wszystkie objawy mam od dawna, kiedyś dołączało sie do tego przedłużające sie do 8 dni ... 5.010) FT4 - 14,10 (9.10 - 23.80) FT3 - 2.92 (2.60 - 5.40) Czy to oznacza, że nie tędy droga, że moje objawy nie mają nic wspólnego z tarczycą (martwi mnie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,92817061,92817061,Czy_moj_problem_dotyczy_tarczycy_Prosze_o_rade_.html


Temat: Proszę o interpretację wyników w ciąży...
dla mnie odczuwalny to lodowate dłonie i stopy...kiedyś lekarz powiedział mi, że to słabe krążenie krwi...teraz myślę (chociaż mogę się oczywiście mylić), że to jest spowodowane zaburzeniami w pracy tarczycy... Madziulaw...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,93921392,93921392,Prosze_o_interpretacje_wynikow_w_ciazy_.html


Temat: Proszę o interpretację wyników w ciąży...
> A co do objawów nadczynności to chyba jedynym który jest dla mnie odczuwalny to > lodowate dłonie i stopy...kiedyś lekarz powiedział mi, że to słabe krążenie > krwi...teraz myślę (chociaż mogę się oczywiście mylić), że to jest spowodowane > zaburzeniami w pracy tarczycy... lodowate dłonie i stopy to objaw niedoczynności. a.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,93921392,93921392,Prosze_o_interpretacje_wynikow_w_ciazy_.html


Temat: zimne dłonie, bolące palce
Rowniez mam niskie cisnienie a przez to tysiace nieprzyjemnych objawow.Teraz dokuczaja mi straszne zawroty glowy, ogolne oslabienie i wogole beznadzieja.Wspominasz o zimnych dloniach i ja je mama sa lodowate a do tego niemilosiernie zimne stopy i wlasnie u palcow nog robia mi sie rowniez czerwone, bolace pozniej plamki, mam nadzieje ze to nic powaznego.Bylam u chirurga naczyniowego by sprawdzil czy to nie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,11760165,11760165,zimne_dlonie_bolace_palce.html


Temat: przeczytajcie jak było z nami!!!!!
... stały (koszmar),drapanie pod jąderkami i w okolicy odbytu powiekszone wszystkie węzły chłonne, lodowate dłonie i stopy, reszta ciała w gorączce, rozdrażnienie, płaczliwość, ślinotok, choroba lokomocyjna, reagowanie wysypką na kwaśne produkty -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,44578693,44578693,przeczytajcie_jak_bylo_z_nami_.html


Temat: spocone stópki u 4- miesieczniaka
Podobno przy braku witaminy D 3 poci się glówka dziecka i jest to jeden z pierwszych objawow krzywicy. Stopki i rączki mogą się pocić bardziej, bo to podobno sposób na termoregulację organizmu u niemowlęcia. Wlaśnie tu na forum jedna z emam napisala, że jej dziecko jak mialo lodowate stopy i dlonie, to wlaśnie wtedy bylo przegrzane. Mój synek ma zimne i spocone...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,572,71750479,71750479,spocone_stopki_u_4_miesieczniaka.html


Temat: Spocone zimne dłonie i stópki
Moja córeczka miała dokładnie to samo. Gdy spała rączki i nóżki były cieplutkie i suche, a jak się bawiła lodowate i zimne. Pediatra wytłumaczył mi, że są lodowate dlatego, że są mokre, bo szybciej marzną. Mi lekarz sugerował, że za ciepło ubieram dziecko, bo nie znalazł innej przyczyny (problemy krążenia krwi wykluczył). Wyczytałam gdzieś na forum, że jest to objaw niedojrzałego układu nerwowego. Dlatego, kiedy dziecko jest podekscytowane podczas zabawy, to pocą mu się dłonie i stopy. W moim przypadku wystarczyło to poprostu przeczekać. Myłam dziecku często rączki i stópki, a skarpeteczki zmieniałam kilka razy dzienne. Teraz córcia ma już 6,5 miesiąca, a dłonie i stópki zawsze suche. Pozdrawiam Kamila
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,572,23991863,23991863,Spocone_zimne_dlonie_i_stopki.html


Temat: Objaw Raynaud'a?
Miałam takie objawy na po 4 miesiącach chorowania na boreliozę. Pojawiały się zazwyczaj wieczorem, lodowate dłonie i stopy, przybierały biały kolor, wrażenie lodu w żyłach i ogólne obniżenie temp. ciała do...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,68282058,68282058,Objaw_Raynaud_a_.html


Temat: Złe wyniki! pomocy szukam!
nikt mi nie pomoże trudno, szkoda, bo tak na was liczyłam! od jutra zwiększę jednak dawkę do 150 Euthyroxu, bo przy 125 mam dość dziwaczne objawy a teraz doszło do tego jeszcze masakrycznie zimne dłonie i stopy, normalnie są lodowate! może to mi pomoże?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,84456920,84456920,Zle_wyniki_pomocy_szukam_.html


Temat: zespół Raynaud'a w fibromialgii
igieł,a jednocześnie moje stopy i dłonielodowate a ręce robią się sine,co sprawia niewyobrażalny ból i uczucie niedowładu.Chcę dodać,że w szpitalu robiono mi kapilaroskopię-badanie naczyń pod paznokciami.Wyszło nieciekawie.Pani doktor powiedziała,że wygląda jej to na zespół Raynauld'a polegający na przemiennym sinieniu i blednięciu palców pod wpływem zmiany temperatury,powodującym ból.Jest to jeden z głównych objawów chorób reumatycznych,ale może też występować samoistnie. I tu zwracam się do Was z zapytaniem-czy ktoś z Was ma stwierdzony zespól Raynauld'a?.Wiem,że w fibromialgii występują problemy z krążeniem,ale czy objawy dają nieprawidłowy obraz w badaniu?U mnie to nawet widać taki...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,36118,86253547,86253547,zespol_Raynaud_a_w_fibromialgii.html


Temat: A takie objawy? Czy ktoś zna?
A takie objawy? Czy ktoś zna? Może rozpoznajecie niektóre z takich objawów. Czy są "tarczycowe"? Czy innego pochodzenia. Czy warto się tym wogóle przejmować? Co ewentualnie przebadać? Lekarze nie chcą słuchać, ... ciała, a szczególnie ramion i dłoni. Puls normalny, na zewnątrz nic nie widać, dygotanie tylko od wewnątrz. Mija nagle po poruszaniu się. 3. Raptowne uczucie senności w ciągu dnia (z sekundy ... szukam swetrów, ciepłych skarpet. Potrafi przejść po kilku minutach, ale wraca. Czasami ubieranm się i rozbieram co 5min. Bez uderzeń gorąca. Bez innych objawów. 5. "Lodowate stopy" - czasami zimne nogi ... godzinami. Kiedyś trwało przez 3 dni. Chodziłam poowijana ręcznikami na głowie i karku, grube ręczniki frotte można było wyciskać co kilka minut. Żadnych innych objawów, żadnej gorączki, bólu, nic poza litrami...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,61314456,61314456,A_takie_objawy_Czy_ktos_zna_.html


Temat: czy duzo mam przekroczona noradrenaline?
wslizg .rozw przelykowego, ale bioenergoterapia pogorszyla sprawe ostro , wciaz mam lodowate stopy i dlonie i sie trzese mimo wysokiegio noradrenaliny ,pomocy
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,210,106214545,106214545,czy_duzo_mam_przekroczona_noradrenaline_.html


Temat: uderzenia zimna?
Takie objawy może dawać spadek ciśnienia. Lodowate dłonie i stopy, uczucie niepokoju, "zapadania się", szum w uszach, senność, zawroty głowy, czasem ból głowy. Spróbuj zmierzyć ciśnienie w czasie takiego napadu
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,41208897,41208897,uderzenia_zimna_.html


Temat: Jeżeli nie borel to co?
Oto objawy choroby jakie występowały u mnie i u mojej przyjaciółki. Nie będę opisywać po kolei co się działo tylko najpierw opiszę objawy wspólne, a potem objawy występując osobno 1.Bóle stawów (róznych stóp, dłoni, łokci kolan, nadgarstków, kręgosłupa, szczęk) 2.Bóle mięsni 3.Kaszel – chroniczny ale nie zbyt uciążliwy szczególnie w nocy 4.swędzenie/ mrowienie dłoni i stóp, potem rąk i nóg 5.poczucie ciągłego zmęczenia i bardzo silne poczucie choroby 6.Bóle głowy ( Z tyłu i przodu) 7.Zawroty głowy 8.Bóle takie jak przy zapaleniu zatok 9.Krew w nosie ( ale nie krwotoki) 10.Pocenie się stóp i dłoni przy czym są one lodowate 11.Temp: u mnie obniżona (35-35) u niej rano 37.4 – 37, 6 wieczorem i w nocy obniżona 12.Nadwrażliwość na dotyk czasami na całym ciele ... u mnie skrajne ( było mi ciepło jak w pokoju było ok. 30st) 16.Stan napięcia psychicznego Tylko u mnie dziwne zapalenie dróg moczowo płciowych (raz było raz nie), oraz zestaw objawów ... (parzyły) ręce i stopy, bóle podbrzusza, bezsenność, nadwrażliwość na dźwięki szum w uszach, Tylko u niej: zapalenie zatok ( ale trzeba poczekać jeszcze na wynik TK), katar i powiększone węzły chłonne,szyjne ... lat i raz jest lepiej a raz gorzej (tak samo z temperaturą raz jest czasami nie ma). Objawy mają tendencję do pojawiana się i znikania np stawy przestają bolec ale zaczyna boleć głowa potem znowu coś i tak w kólko. Objawy cofają się po zażywaniu antybiotyków. U mnie wystąpił bardzo silny Herxaimer (jazda na maxa) u niej nie ale np bóle nadgarstków,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,57005104,57005104,Jezeli_nie_borel_to_co_.html


Temat: Przegrałam...
Przegrałam... Po 6 miesiącach walki z candidą przegrałam ... jestem kompletnie załamana... moje poważne problemy ze zdrowiem zaczęły się 7 lat temu. Objawów całe spektrum: stan podgorączkowy, flegma w ustach, ciągłe przejmujące uczucie zimna, lodowato zimne dłonie i stopy, wzmożona potliwość, mrowienie w kończynach, rozwolnienie i biegunki, pieczenie oczu, bóle stawów, zmęczenie, problemy z pamięcią, koncentracją; fatalne samopoczucie. Wizyty u kolejnych lekarzy, ... objawy ustąpiły.... Potem wyszłam za mąż no i niestety nie dałam rady stosować się do wszystkiego tak jak wcześniej: praca, dom... część objawów wróciła. zaszłam w ciąże, którą straciałam po 3 miesiącach. Potem właściwie wróciły wszytkie objawy, więc znów zaczęliśmy wędrówki do lekarzy. I tak za którymś razem okazał się że mam wirusowe zapalenie wątroby typu C. Szok, rozpacz... Biopsja wątroby wykazała jej stan zapalny i uszkodzenie, na szczeście nie wielkie. Siłą rzeczy zaczęłam wszystko wiązać z wirusem... Podjęłam terapię interferonem, 11-miesięczną, w czasie której męczące mnie objawy ustąpiły. Jakież było moje zdziwienie, gdy w zaledwie tydzień po terapii wróciły wszystkie... byłam przerażona i przekonanan ze terapie okazała się nie skuteczna i wirus wrócił....jednak lekarz stwierdział, że moje objawy nie pasują do wirusa... okazało ... w tym jedno za granicą. nie jestem już w stanie opisywać swojego stanu psychicznego... z jeden strony się ogromnie cieszyłam z drugie cały czast te fatalne objawy i samopoczucie... Zostałam skierowana ... miesiąca poprawa nastąpiła o 80%, potem naewt 90%. Żadnych gąrączek, zapalenia czeriweni wargowej, pieczenia spojówek, lodowatych kończyc, itp. dolegliwości jakie mi zsoatły to ze strony jelit - jedak dużo mniejsze... I wszytko było dobrze do ubiegłego piątku... mimo iż przestrzegałam diety II etapu i brałam część leków (już rotacyjnie - nie wszystkie bo kosztują nie mało) objawy powróciły wszytskie... choć uszeę przyznać...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,30155,50968750,50968750,Przegralam_.html


Powered by WordPress, © Mój serwis - Przyladek wiecznego szczescia